A MESA – USIĄDŹMY RAZEM DO PORTUGALSKIEGO STOŁU Gdy zapytamy o skojarzenia z Portugalią, pierwszą rzeczą jaka przychodzi nam na myśl jest słoneczna, piaszczysta plaża oraz kolorowe domy i tramwaje w Lizbonie… A jak jest u Was?? Ale Portugalia to przede wszystkim różnorodność i egzotyka w kuchni tak naprawdę bardzo bliska naszym polskim gustom. Kulinarne podróże stają się ekscytujące gdy obcujemy z tradycją i codziennością danego kraju. Już we wtorek, 24 lipca będziecie mieli okazję nauczyć się portugalskiej kuchni – prawdziwej i smacznej, bez zmyślnych interpretacji czy niezliczonych wariacji. Poprzez spotkanie z rodowitymi Portugalczykami Jose Moreno i Ricardo Silva, właścicielami portugalskich delikatesów A Mesa, przeniesiesz się w świat wspaniałych, domowych, portugalskich smaków i aromatów. Dzięki szkoleniu nauczysz się i być może rozkochasz w tradycyjnym Bacalhau, które pojawi się w dwóch wariacjach. Spróbujesz wspaniałego czekoladowego musu oraz dowiesz się jak parować potrawy z odpowiednimi winami, gdyż degustacja portugalskiego wina też jest przewidziana na tych warsztatach!
    Menu, które wspólnie przygotujecie to:
  • Bolinhos de bacalhau – pulpeciki z dorsza
  • Bacalhau com natas – dorsz zapiekany ze śmietaną
  • Mousse de chocolate – deser
Każdy uczestnik przygotuje sam wszystkie pozycje z przewidzianego menu oczywiście pod okiem naszych mistrzów rodem z Portugalii! Warsztat będzie tłumaczony z języka angielskiego! Samo szkolenie to nie koniec tej przygody, większość produktów będzie dostępna do nabycia na miejscu dla uczestników tuż po warsztatach. Warsztaty poprowadzą: RICARDO SILVA i JOSE MORENO - mieszkający w Polsce już od ponad 11 lat. Od 6 lat importują i sprzedają pod marką A Mesa najlepsze produkty Portugalii – wina, kawy, ryby, owoce morza, oliwy i wiele innych. Pasja i zaangażowanie w połączeniu z doborem naturalnych i sprawdzonych produktów sprawiają, że coraz więcej Polaków rozkochuje się w Portugalii.Jose Moreno i Ricardo Silva starają się przybliżyć Polakom smaki i kulturę tego najbardziej wysuniętego na zachód kraju Europy. Za sprawą firmy Amesa.pl przełamali monopol na Portugalię i pokazują jak wiele nas łączy. Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie. Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat. Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach. Więcej informacji pod nr tel.: 791 234 468